TOP 3 ENERGIZERS

TOP 3 ENERGIZERS

Foto energizer

Wil jij een kickstart voor een meeting of een brainstorm? Doe een energizer!

Een energizer is een kleine opdracht die zorgt voor inspiratie en een energy boost tijdens de werkdag. Maar waarom werken energizers nu zo goed? Hersenonderzoek laat zien dat beweging een belangrijke rol speelt voor een gezond en lerend brein. Het helpt je dus om je te concentreren en creatief te zijn. Bovendien zorgt het voor interactie en dat bevordert de samenwerking.  Kortom, een energizer zorgt voor een flinke dosis frisse energie. Perfect om een brainstormsessie of overleg mee te beginnen.

Bij Communicatiebron staat er regelmatig een brainstormsessie op het programma en die begint steevast met een energizer. Zowel met ons eigen team als met onze opdrachtgevers. Het soort energizer is afhankelijk van de samenstelling van de groep en in hoeverre iedereen elkaar kent. Hieronder onze TOP-3 energizers die toe te passen zijn in diverse situaties.

 

 

    Samen tot 10 tellen

De eerste energizer is geschikt voor elke groep. Een leuke activiteit die je gedachten even helemaal focust op één taak: met elkaar ga je hardop tot 10 tellen. Dat klinkt makkelijk, maar houd rekening met één voorwaarde: je mag niet tegelijkertijd hetzelfde cijfer zeggen, dan moet je namelijk weer opnieuw beginnen. Lachen gegarandeerd!

 

   Vliegtuigjes vouwen

De tweede energizer is wat actiever en een aanrader wanneer je de samenwerking wil bevorderen. Verdeel de groep in tweetallen en ga samen aan de slag om binnen 2 minuten een vliegtuigje te vouwen. Maar let op: je mag allebei slechts één hand gebruiken. Houd je ‘goede’ (schrijf)hand op de rug en start met vouwen. Uiteindelijk wint het tweetal dat het vliegtuigje het verst kan laten vliegen.

 

   Een leugentje om bestwil

De derde energizer is bedoeld om elkaar beter te leren kennen. Iedereen krijgt de opdracht om twee waarheden en één leugen over zichzelf op een briefje te schrijven. Dat kan over alles gaan; van iets wat je mee hebt gemaakt tot een grappige bijnaam of speciale werkervaring. Daarna moet je van elkaar raden welke van de drie een leugen is. Op deze manier kom je op een leuke manier nog meer te weten over elkaar!

 

INSPIRATIE NODIG?

Heb je hulp nodig met de kickstart van een nieuw project of ben je op zoek naar frisse energie voor een meeting? Wij helpen je graag verder!

Communicatiebron ontwikkelt verfrissende, eigentijdse concepten en ontwerpen. Nieuwsgierig naar ons werk? Bekijk onze cases en neem contact met ons op!

Overzicht

Follow us

Wil jij op de hoogte blijven van ons creatieve werk, wil je graag een kijkje achter de schermen of ben je op zoek naar inspiratie?
Volg ons op onze social media kanalen. We’ll keep you posted!