Boost je business met een creatieve brainstorm

communicatiebron-brainstorm-concept

Een brainstorm. Het lijkt zo makkelijk, maar hoe voorkom je het brainstorm een lauw briesje wordt in plaats van de wervelwind aan frisse ideeën die je in gedachten had? Wij delen graag een paar tips en je mag ons natuurlijk ook altijd bellen om samen te brainstormen!

 


BEREID DE BRAINSTORM GOED VOOR

 • Stuur vooraf een briefing met de opdracht, wens of vraag en achtergrondinformatie.
 • Wijs een projectleider aan die de brainstorm in goede banen leidt en vooraf ook nadenkt over de verschillende werkvormen.
 • Nodig verschillende disciplines uit voor de brainstorm; iedereen kijkt door zijn eigen bril en dat geeft verrassende inzichten.
 • Werk met een team van circa 6 personen. Dan blijft het praktisch en wordt iedereen gehoord.
 • Zorg voor een frisse wind; nodig bijvoorbeeld ook eens een stagiair, een nieuwe collega, een klant of een relatie uit voor je brainstorm.

 


IDEEËN VERZAMELEN

 • Verzamel zoveel mogelijk ideeën
  In een goede brainstorm levert iedereen een bijdrage. Het hoeven echt nog geen complete slogans of plannen te zijn. Een woord, een gedachte, een oplossing; alle ideeën tellen mee. Kwantiteit boven kwaliteit geldt in deze fase. En vergeet niet alle ideeën op te schrijven (liefst op losse post-its).
 • Voel je vrij flink te associëren
  Maak gebruik van elkaars creativiteit en borduur voort op input van anderen. Samen kom je tot de beste ideeën!
 • Denk in mogelijkheden
  Tijdens een brainstorm kijk je alleen naar mogelijkheden. Geen ‘ja maar’ dus… Bezwaren remmen het creatieve denkproces, terwijl je juist out of the box wilt denken. Hoe gekker, hoe beter!

 


SELECTEER, COMBINEER EN WERK UIT

Aan het eind van de brainstorm kun je gaan selecteren en combineren. Eerst selecteer je de meest kansrijke invalshoeken en vervolgens kijk je welke ideeën daar allemaal bij passen. Soms ontstaat er tijdens een brainstormsessie al een compleet plan, soms helpt het om de ideeën nog even te laten bezinken. Werk tot slot één of enkele ideeën uit in een concept of plan. May the best idea win and boost your business!

Overzicht

Follow us

Wil jij op de hoogte blijven van ons creatieve werk, wil je graag een kijkje achter de schermen of ben je op zoek naar inspiratie?
Volg ons op onze social media kanalen. We’ll keep you posted!