Kom in beweging

NEW Sport-&-bewegen-header-V1

De warming-up begint, de wedstrijd gaat bijna van start. De zenuwen gieren door je lijf en je hart klopt in je keel. Je bent goed voorbereid en je hebt er zin in! Ken je dat gevoel? Helaas geldt dat niet voor iedereen in Nederland…

Sport is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Het houdt je fit en gefocust. Toch daalt de sportparticipatie in Nederland volgens cijfers van NOC*NSF. En de Nederlandse Sportraad heeft het zelfs over bewegingsarmoede. Hoog tijd om van sport prioriteit te maken. Maar hoe krijg je mensen in beweging? Wat kun je doen om (meer) mensen enthousiast te maken voor jouw sport en het ledenaantal te laten groeien? Hoe ga je om met complexe thema’s als diversiteit, inclusie, respect en veiligheid. En wat is er allemaal nodig én mogelijk op het gebied van duurzaamheid?

Je hoort vaak dat het bedrijfsleven veel kan leren van de sportwereld. Denk maar eens aan doelen stellen, doorzettingsvermogen en discipline. Of aan talentontwikkeling, teamspirit en het continu willen verbeteren. Sporters zijn in dat opzicht een lichtend voorbeeld. Maar andersom denken wij dat de sportwereld ook veel van het bedrijfsleven kan leren. Hoe creëer je een professionele en veilige werkomgeving? Hoe kunnen we sportevents verduurzamen? Hoe kunnen we uit het keten-denken stappen en meer gaan samenwerken?

Er is veel meer overlap dan we denken, zeker tussen (branche)verenigingen, stichtingen, overheden en sportbonden. Met Communicatiebron zijn wij in beide werelden actief en dat is een groot cadeau. Regelmatig levert een kijkje achter de schermen in de ene wereld ons waardevolle inzichten op voor de andere wereld. Laten we nog veel meer van elkaar leren en met elkaar delen; samen kunnen we een stap voorwaarts zetten en mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen.

Meer weten?

 

Overzicht

Follow us

Wil jij op de hoogte blijven van ons creatieve werk, wil je graag een kijkje achter de schermen of ben je op zoek naar inspiratie?
Volg ons op onze social media kanalen. We’ll keep you posted!