Presentatie in Prezi of PowerPoint?

iStock_000003014285Large

Hoewel het uiteindelijk gaat om de inhoud, heb je wel een krachtig beeld nodig om de boodschap over te brengen. Besteed daarom aandacht aan de opmaak van je Powerpoint of Prezi!

Prezi versus Powerpoint
Veel mensen gebruiken Powerpoint of Notes. Logisch want dit zijn bekende en gebruiksvriendelijke programma’s. Als je mensen echt mee wilt nemen in je verhaal, investeer dan in een mooie Prezi. Daarmee kun je de stap maken van presenteren naar storytelling. Prezi is een oneindig groot canvas waarop je van alles kunt plaatsen: tekst, afbeeldingen, hyperlinks, pdf’s, grafieken en video’s. Het is heel dynamisch, je kunt verbanden leggen en makkelijk in- en uitzoomen.


Drie redenen om Prezi te gebruiken

  1. Prezi is eenvoudiger dan je denkt

Het mag er dan indrukwekkend uitzien, toch is het relatief eenvoudig om met slechts wat basistools een interactieve Prezi in elkaar te draaien. Het programma heeft minder basistools en lettertypen dan PowerPoint, waardoor de kans op overdaad kleiner is. Prezi dwingt je juist om na te denken over de boodschap. Met de tools kun je die inhoud weergeven, ondersteunen en versterken.

  1. Prezi is altijd en overal toegankelijk

Doordat het een online programma is, kun je met meerdere mensen aan de presentatie werken. Even geen internet in de buurt? Je kunt ook vooraf de presentatie downloaden en offline verder werken. Ook kun je presentatie simpel op je website plaatsen. Ook handig: Prezi werkt op zowel pc’s, tablets als computers van Apple.

  1. Prezi ziet er flitsend en modern uit

Prezi is dynamischer en visueler dan PowerPoint. Dankzij het grote canvas staat je hele verhaal duidelijk op het scherm. Je kunt de samenhang tussen onderwerpen duidelijk aangeven. Zo zet je het publiek in beweging en breng je meer dan alleen inhoud over.

Kies wat bij je past

Je presentatie staat of valt met de inhoud. Het gaat om het verhaal dat je wilt overbrengen. Voor een rechtlijnige, informatieve boodschap voor een traditioneel publiek is PowerPoint een prima oplossing. Voor een boodschap waarmee je toehoorders wilt overtuigen, enthousiasmeren of verrassen adviseren wij te kiezen voor Prezi. Het ziet er visueel aantrekkelijker uit en je hebt meer mogelijkheden.

Drie tips voor een pakkende presentatie:

  • Beeld, beeld, beeld! Van foto tot graphic; één beeld zegt meer dan 1.000 woorden.
  • Gebruik de juiste schermresolutie. Gewone schermen zijn tegenwoordig bijna altijd beeldverhouding 16:9, maar heel af en toe kom je toch nog een verhouding van 4:3 tegen. Of zelfs een totaal ander formaat, als je bijvoorbeeld gebruik maakt van megaschermen op locatie.
  • Beperk de tekst, zodat mensen echt naar je luisteren. En als je dan toch tekst gebruikt, kies dan een puntgrootte >24.
Overzicht

Follow us

Wil jij op de hoogte blijven van ons creatieve werk, wil je graag een kijkje achter de schermen of ben je op zoek naar inspiratie?
Volg ons op onze social media kanalen. We’ll keep you posted!